Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

πληροφοριες για τη δραση "καταγραφω την πραγματικοτητα μου : χωρις ηχο"

Στη δράση αυτή συμμετείχαν 8 νέοι κωφοί ή βαρύκοοι καλλιτέχνες (Γραφίστες και φοιτητές ΑΣΚΤ). Συγκεκριμένα οι:
Μαριέλλα Σακελλαρίου,
Ειρήνη Λάμπρου,
Δημήτρης Κορακάκης,
Νίκος Φωτεινός,
Σοφία Ζάγκα,
Μαρία Κατεβάτη,
Παυλίνα Αθανασοπούλου,
Τατιάνα Ρεμούνδου.
Έφτιαξαν δικές τους ιστορίες, που στη συνέχεια εικονοποίησαν με φωτογραφίες που τράβηξαν.
Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς έδωσε το υλικό παραγωγής μικρού μήκους ταινιών, οι οποίες θα προβληθούν παράλληλα με μια έκθεση φωτογραφιών, video art και εγκαταστάσεις στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ (ΓΚΑΖΙ), τον Φεβρουάριο 2008.

Στη διεξαγωγή του σχεδίου βοήθησαν σημαντικά:
η κ. Φ. Σαρινοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, ως Σύμβουλος ( ΤΕΙ Αθηνών ),
ο κ. Γαλάνης (Ίδρυμα Κωφών, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "ΔΡΩ"),
η Τατιάννα Ρεμούνδου, μέλος της ομάδας των νέων κωφών, η οποία ως φωτογράφος και επιπλέον, επειδή γνωρίζει άριστα τόσο τη χειλεοανάγνωση όσο και τη νοηματική, ανέλαβε ως ενδιάμεσος και υπεύθυνη εκπαίδευσης.
Ιδιαίτερα σημαντική για την ολοκλήρωση του σχεδίου αποδείχτηκε η συμμετοχή της Κοινωνικής Λειτουργού Κλεοπάτρας Τσοπάνη, λόγω -σχετικής με το θέμα- εμπειρίας της, κυρίως όμως λόγω του ενδιαφέροντός της .
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η συμβολή του σκηνοθέτη Μάνου Σταυρακάκη τόσο στο σχεδιασμό όσο και την υλοποίηση της δράσης, το φωτογραφικό υλικό της οποίας πρόβαλε με πρωτοτυπία, σεβασμό και ευαισθησία .

Το συγκεκριμένο σχέδιο υποβλήθηκε και υποστηρίχτηκε από 4 νέους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με το αντικείμενο.
Συγκεκριμένα τον Μάνο Σταυρακάκη (σκηνοθέτη), την Κλεοπάτρα Τσοπάνη (Κοινωνική Λειτουργό), που συμμετείχε στην υλοποίηση της δράσης και ως σύμβουλος, την Ελευθερία Κοτσανά (δικηγόρο) και την Ειρήνη Μωραϊτη (Διοίκηση Επιχειρήσεων και ερασιτέχνη Φωτογράφο).
Αν κλικάρετε στην από κάτω εικόνα θα οδηγηθείτε, στο blog των νέων που συμμετείχαν στην υλοποίηση της δεύτερης δράσης του πειράματος "Καταγράφω την πραγματικότητά μου": Χωρίς ήχο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: